Straatfotografie;
We worden schimmen

Censuur weerspiegelt het gebrek aan vertrouwen van de samenleving op zichzelf.
~ Potter Stewart
De gecensureerde realiteit.
In 2018 heb ik een ommezwaai gemaakt naar straatfotografie. Dat was een confrontatie met de harde realiteit. Het opende mijn ogen met betrekking tot wat technologie met ons als mens kan doen. Overal zag ik mensen met een mobiel, afgesloten van de realiteit niet wetende, dat ik hen fotografeerde. Na een tip van mijn zoon ben ik de serie Black Mirror gaan kijken. Geschokt en in de war was ik van mijn eigen technologische verslaving. In 2018 is de privacywet van kracht geworden, waarbij wederom het randje van wat echt is, wordt geblurt. Het is dus letterlijk praktisch onmogelijk geworden om straatfoto’s te maken zonder toestemming van alle personen op de foto. Doorgeslagen privacy?!​​​​​​​
Wat mij zo verbaasde was dat niemand vroeg waarom ik daar stond. Pontificaal met mijn statief. Iets om over na te denken. De huiskamer van een station laat een beeld zien dat ook iets zegt over onze eigen huiskamers. Overal waar ik keek zag ik mensen op hun mobiel, vertrokken naar "een andere realiteit".
Enerzijds trekt de technologie ons uit deze realiteit en anderzijds monitort de overheid onze realiteit en bepaalt wat wij mogen zien en kunnen publiceren onder het motto; "jouw gegevens zijn beschermt". Zie de camera's hangen op foto 2.
Later kwam het besef dat de setting op de stations de beelden versterken. Informatietechnologie werkt zoals een spoornetwerk met servers als stations. ​​​​​​​
Een goedkeuring of afkeuring kan via lichaamstaal. Boze blikken of een peace teken (1e foto), daar is geen wet voor nodig.  Door de privacywet worden we gedwongen anders te fotograferen. Ruggen, mensen zonder hoofd of als een schim bijvoorbeeld. 
Bewust ben ik gaan zoeken naar beelden zonder mobiel. Gelukkig bestaat de man met de krant onder zijn arm nog en als je goed kijkt om je heen, zijn er nog keuvelende settings waar mensen echt met elkaar communiceren.
Deze serie heeft mij bewustwording gebracht. Juist doordat ik digitaal bezig ben met het maken van beelden is voor mij de technologie die dat mogelijk maakt belangrijk. En door mijn beperking was Social media een vorm van contact en promotie van mijn werk. Dit laatste heb ik tot een minimum gebracht. - Wil je meer weten over mij en mijn kunst? Laten we afspreken.
Zoals bij al mijn series laat ik het gebeuren, zonder plan op pad. Achteraf komt vaak alles bij elkaar. Doordat ik geen schriftelijke toestemming heb van diegene op de foto's, heb ik hen op een andere wijze "geblurt".